Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Ondiepe kras

Het betreft een ondiepe kras van maximaal 20 cm. De kras is ondiep wanneer de lak van de auto niet beschadigd is. 

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Wat zijn ondiepe krassen en hoe controleer je dit? 

Opspattend steentje, een sleutelbos, vandalisme of te dicht tegen een paaltje gereden? Hoe zuinig je ook met je auto omgaat, een kleine kras is helaas zo gemaakt. Wij helpen je graag van het krasje af. Afhankelijk van de diepte van de kras zijn er meerdere mogelijkheden om een krasje te verwijderen.

Verschillende soorten ondiepe krassen en hoe deze te herkennen zijn

Hoe weet je of je met een diepe of ondiepe kras te maken hebt? Je controleert dit eenvoudig door met je nagel over de kras heen te gaan. Loopt je nagel vast op de kras? Dan is de lak beschadigd en praten we over een diepe krasEen andere manier om dit te controleren is om te kijken of de witte of grijze ondergrond zichtbaar is. Is dit niet het geval? Dan is het waarschijnlijk een lichte kras. Een ondiepe kras is een kras waarbij de lak niet beschadigd is.

Mogelijke risico's van het zelf verwijderen van krassen

Online vind je allerlei tips over hoe je zelf krassen kan verwijderen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen met een speciale spray of tandpasta. Als je zelf aan de slag gaat moet je goed weten wat je doet en de juiste materialen gebruiken. Doe je dat niet dan heb je kans dat de schade alleen maar groter wordt, en dan ben je verder van huis. Om kleine krassen te voorkomen adviseren wij de auto regelmatig een goede wasbeurt te geven en/of speciale wax aan te brengen.

Lees meer

Tarief inclusief BTW*

€ 40,-

Garantie

Op al onze reparaties heb je 4 jaar BOVAG garantie.

Extra's

Heb je een 2e ondiepe kras? Laat deze dan tegelijk herstellen voor slechts € 15,- incl. btw extra.

Heb je meer schade?

Dat is heel vervelend. Bereken de totale schade via onze online autoschade calculator en weet binnen een paar klikken waar je aan toe bent!

* De lak mag niet beschadigd zijn.

** We willen je erop wijzen dat het altijd kan voorkomen dat bepaalde schade om uiteenlopende redenen niet kan worden hersteld binnen één dag of tegen de vaste prijzen die wij hanteren. De schadehersteller waarbij je een afspraak hebt zal je in dat geval precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Vind een A.A.S. Dagherstel® vestiging in de buurt

Bij A.A.S. Dagherstel® zijn 95 autoschadeherstelbedrijven aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wijkt je schade af van de schade zoals hierboven beschreven?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen
Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Klanten aan het woord

Gemeten via onafhankelijk onderzoeksplatform

Tevreden.nl

“ ik vind het een goed herstel bedrijf efficient goed en staan voor je klaar heb alleen maar plus punten ”

geplaatst op 21-05-2024

“ super behandelt en super gehandelt ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Goed ”

geplaatst op 21-05-2024

“ plezierig, vlotte service, prettig in contact ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Vakkundig en klantvriendelijke behandeling. ”

geplaatst op 21-05-2024

 Waarom het beter is ondiepe krassen te laten verwijderen door professionals

Zoals hierboven beschreven bestaan er technieken om je kras zelf te verwijderen of voorkomen. Wij adviseren om de kras te laten verwijderen door een professional om te voorkomen dat je zelf meer schade veroorzaakt. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn. Elke kras is anders, maar ook autolakken kunnen van elkaar verschillen. Het is daarom noodzaak om de juiste kennis en ervaring in huis te hebben om een kras te verwijderen. De bij A.A.S. aangesloten schadeherstelbedrijven hebben die kennis in huis en wij garanderen dat je na herstel niks meer ziet van de kras.

Het herstelproces

Lichte krassen van een auto verwijderen kan door middel van “polijsten”.. Dit houdt in dat er met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak wordt geschuurd. De bovenste laklaag met de ondiepe beschadiging maakt plaats voor een nieuwe gladde laklaag, waardoor de kras is verdwenen. Met deze methode kunnen we lichte krassen verwijderen, is de kras te diep, dan is deze methodiek helaas niet mogelijk omdat we dan de beschadiging ook moeten voorzien van nieuwe lak.

Kosten voor het laten verwijderen

Het laten herstellen van een lichte kras is gelukkig erg betaalbaar. Een ondiepe kras van maximaal 20 cm waarvan de lak niet is beschadigd kost 40 euro. Je kunt eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen om de prijs definitief te laten bepalen. Hoe? Zoek een vestiging via onze locatiezoeker en klik vervolgens op Prijsopgave aanvragen!

Veelgestelde vragen over ondiepe krassen laten verwijderen

7.1     Hoe lang duurt het verwijderen van ondiepe krassen bij een schadeherstelbedrijf?

Als het gaat om een ondiepe kras weg polijsten kan dit in overleg met schadeherstelbedrijf soms terwijl je wacht. Je kunt ook de auto 's ochtends brengen en later op de dag weer ophalen

7.2   Wat is de garantie en kwaliteit van het verwijderen van krassen bij een schadeherstelbedrijf?

Op al onze reparaties krijg je 4 jaar BOVAG garantie.

7.3 Hoe verwijder je een licht kras van een auto?

Lichte krassen verwijderen we door middel van polijsten. Dit houdt in dat er met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak wordt geschuurd. De bovenste laklaag met de ondiepe beschadiging maakt plaats voor een nieuwe gladde laklaag, waardoor de kras is verdwenen. Met deze methode kunnen we lichte krassen verwijderen, is de kras te diep, dan is deze methodiek helaas niet mogelijk.