Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Ster in de voorruit, wat nu?

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: tok! Een opvliegend steentje zorgt voor een ster in de voorruit van je auto. Dit sterretje in de ruit van je auto is niet alleen hinderlijk maar kan ook uitlopen tot een scheur in je ruit. Wat moet je nu doen? In dit artikel leggen we je het graag uit.

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Wat moet ik doen als ik een ster in mijn voorruit heb?

Heb je een sterretje in je voorruit? Wij adviseren om een sterretje zo snel mogelijk te laten herstellen. Als het sterretje in je zichtveld zit belemmerd het je zicht en dat is gevaarlijk. Ook kan een  sterretje veranderen in een barst. Dit wordt vaak veroorzaakt door temperatuurwisselingen. Bijvoorbeeld als het buiten vriest en je zet de verwarming aan. Als je een sterretje in de voorruit hebt is het verstandig om een sticker er op te plakken. Hierdoor verklein je de kans dat het  groter wordt of doorscheurd. Ook helpt een sticker om te voorkomen dat er vuil inkomt. Je kan deze sticker bij alle autoschadeherstelvestigingen halen.

Kosten

Wil je van je sterretje af? Laat het sterretje herstellen bij een A.A.S. vestiging bij jou in de buurt. Een sterretje wordt hersteld voor een vaste prijs van 60 euro. Enne, als je nog een 2e sterretje hebt repareren wij die gratis voor je. Controleer voor de zekerheid of de reparatie niet wordt vergoed door je verzekeraar. Bij veel verzekeraars is dat namelijk zo. Uiteraard willen wij dit ook voor je navragen bij je verzekeraar.

APK impact als je een sterretje in je voorruit hebt

Naast dat een sterretje hinderlijk kan zijn, is er ook een kans dat het een APK-afkeurpunt is. Dit is het geval wanneer het sterretje of de barst vertakt is en/of het zicht belemmert. Voorkom dat je auto afgekeurd wordt en maak snel een afspraak om het sterretje te laten herstellen.

Hoe groot mag een sterretje worden? 

Schade aan de voorruit herstellen we snel en vakkundig als het sterretje niet groter is dan een 2 euromunt (ongeveer 3 centimeter). Zo’n sterretje wordt hersteld door middel van een harsinjectie. Dit houdt in dat het sterretje wordt opgevuld met kunsthars. Onder UV-licht wordt dit uitgehard. Na de reparatie is de voorruit weer in perfecte staat. Standaard houden we aan dat een sterretje in de voorruit kleiner moet zijn dan een 2 euromuntstuk om deze goed te kunnen repareren. Toch kan het voorkomen dat zelfs een sterretje van een euromuntstuk niet meer te repareren valt. Dat heeft te maken hoe het voorwerp(je) de ruit heeft geraakt en is alleen te beoordelen door een expert. Mocht dit het geval zijn, zal ons schadeherstelbedrijf dit mededelen en de alternatieven bespreken. Het kan zijn dat de voorruit vervangen moet worden.

Lees meer

Tarief inclusief BTW*

€ 60,-

Garantie

Op al onze reparaties heb je 4 jaar BOVAG garantie.

Extra's

Een eventueel 2e ster in de voorruit repareren wij gratis! Controleer zeker of het sterretje niet wordt vergoed door je verzekeraar. Bij veel verzekeraars is dat namelijk zo. Uiteraard willen wij dit ook voor je navragen bij je verzekeraar.

Heb je meer schade?

Dat is heel vervelend. Bereken de totale schade via onze online autoschade calculator en weet binnen een paar klikken waar je aan toe bent!

* Standaard houden we aan dat een sterretje in de voorruit kleiner moet zijn dan een twee euromuntstuk om deze goed te kunnen repareren. Toch kan het voorkomen dat zelfs een sterretje van een euromuntstuk niet meer te repareren valt. Dat heeft te maken hoe het voorwerp(je) de ruit heeft geraakt en is alleen te beoordelen door een expert. Mocht dit het geval zijn, zal je schadehersteller dit mededelen en alternatieven voorstellen.
** We willen je erop wijzen dat het altijd kan voorkomen dat bepaalde schade om uiteenlopende redenen niet kan worden hersteld binnen één dag of tegen de vaste prijzen die wij hanteren. De schadehersteller waarbij je een afspraak hebt zal je in dat geval precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Vind een A.A.S. Dagherstel® vestiging in de buurt

Bij A.A.S. Dagherstel® zijn 95 autoschadeherstelbedrijven aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wijkt je schade af van de schade zoals hierboven beschreven?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen
Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Klanten aan het woord

Gemeten via onafhankelijk onderzoeksplatform

Tevreden.nl

“ ik vind het een goed herstel bedrijf efficient goed en staan voor je klaar heb alleen maar plus punten ”

geplaatst op 21-05-2024

“ super behandelt en super gehandelt ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Goed ”

geplaatst op 21-05-2024

“ plezierig, vlotte service, prettig in contact ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Vakkundig en klantvriendelijke behandeling. ”

geplaatst op 21-05-2024

Herstellen of vervangen

Herstellen

  • Een sterretje met een maximale grootte van een 2 euromunt

Vervangen

  • Een scheur in de voorruit
  • Een barst in de voorruit
  • Een ster groter dan een 2 euromunt
  • In uitzonderlijke gevallen als het sterretje niet meer te herstellen valt

Stappenplan voor het herstellen

We zetten nog even alles wat je kunt doen bij een sterretje in je voorruit op een rij:

Stap 1: Maak een afspraak bij een A.A.S. vestiging bij jou in de buurt.
Stap2 : Controleer of de reparatie wordt vergoed door je verzekeraar.
Stap 3: Breng je auto naar het schadeherstelbedrijf
Stap 4: Het herstellen van een sterretje met de grote van een 2 euromunt duurt gemiddeld 1 uur
Stap 5: Je kan daarna weer veilig de weg op.

A.A.S. Dagherstel® 

Met 95 vestigingen door heel Nederland zit er bijna altijd wel een A.A.S. Dagherstel® vestiging bij je in de buurt. A.A.S. Dagherstel® is een concept van A.A.S. Schadeherstel. Schade aan je auto is nooit leuk, ook al is de schade beperkt. Wij herstellen kleine autoschades binnen één dag én ook nog eens tegen een vaste prijs. Zo weet je waar je aan toe bent, wel zo fijn. Bekijk alle schades en prijzen op de menukaart*. Twijfel je of de schade die je hebt opgelopen wel op onze menukaart staat? Geen probleem. Wij kunnen je helpen bij elke schade, groot of klein. In dit geval maken we graag een vrijblijvende prijsopgave voor je.