Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Bumperdeuk

Het betreft een deuk in de bumper van je auto met een doorsnede van 15 cm, waarbij de lak van je auto beschadigd is geraakt. 


Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Bumperschade herstellen

Een bumperdeuk met een doorsnede van maximaal 15 cm en waarbij de lak van de bumper is beschadigd.

Bumper reparatie

Een beschadiging op de bumper van je auto kan een frustrerend en hinderlijk probleem zijn. Het ontstaan van deuken in bumper kan zo gebeuren. Bijvoorbeeld die ene keer dat je net iets te dichtbij een paaltje parkeerde of aan die onverwachte aanrijding in het drukke stadsverkeer. Het is van groot belang om de deuk in je bumper te laten repareren, niet alleen voor het esthetische aspect, maar ook voor het behoud van de waarde van je auto. Een beschadigde bumper kan de algehele uitstraling van je voertuig verminderen.

Soorten bumper reparatie 

 Bumperschade kan verschillende vormen aannemen, van lakschade, kleine parkeerdeukjes tot grotere beschadigingen door aanrijdingen. Er wordt vaak gedacht dat bij een kleine schade, zoals een deuk op je bumper, alsnog een groot deel van de auto opnieuw gespoten moet worden. Gelukkig hoeft de bumper niet altijd in zijn geheel te worden gespoten. Bij kunststof bumpers is het vaak mogelijk om de deuk professioneel te laten uitdeuken en te spuiten , waardoor de bumper weer in originele staat hersteld wordt. Dit is niet alleen veel sneller maar ook veel voordeliger. Deze methode noemen we spotrepair. We herstellen eerst de deuk in de bumper, daarna wordt de plek geschuurd en voorzien van een nieuwe grond- en laklaag. Vervolgens wordt de plaats waar de schade zat zorgvuldig opgepoetst en is er niets meer te zien van de schade. De bumper ziet er weer uit als nieuw.

Lees meer

Tarief inclusief BTW*

€ 459,-

Garantie

Op al onze reparaties heb je 4 jaar BOVAG garantie.

Heb je meer schade?

Dat is heel vervelend. Bereken de totale schade via onze online autoschade calculator en weet binnen een paar klikken waar je aan toe bent!

 Indien de auto voorzien is van metallic/parlemoer lak, raden wij een extra handeling aan om kleurverschil van de lak te voorkomen (zogenaamde uitspuiten). Kosten bedragen € 100,- inclusief BTW per deel. 
** We willen je erop wijzen dat het altijd kan voorkomen dat bepaalde schade om uiteenlopende redenen niet kan worden hersteld binnen één dag of tegen de vaste prijzen die wij hanteren. De schadehersteller waarbij je een afspraak hebt zal je in dat geval precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Vind een A.A.S. Dagherstel® vestiging in de buurt

Bij A.A.S. Dagherstel® zijn 95 autoschadeherstelbedrijven aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wijkt je schade af van de schade zoals hierboven beschreven?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen
Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Klanten aan het woord

Gemeten via onafhankelijk onderzoeksplatform

Tevreden.nl

“ ik vind het een goed herstel bedrijf efficient goed en staan voor je klaar heb alleen maar plus punten ”

geplaatst op 21-05-2024

“ super behandelt en super gehandelt ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Goed ”

geplaatst op 21-05-2024

“ plezierig, vlotte service, prettig in contact ”

geplaatst op 21-05-2024

“ Vakkundig en klantvriendelijke behandeling. ”

geplaatst op 21-05-2024

De nadelen van zelf je bumper uitdeuken

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf de deuk in je bumper te proberen uit te deuken, kan dit extra schade veroorzaken. Vaak worden er methoden gebruikt zoals föhnen of kokend water. Dit kan echter de deuk verergeren en de lak beschadigen. Om ervoor te zorgen dat de bumper weer professioneel en veilig wordt hersteld, is het aan te raden om de uitdeukwerkzaamheden te laten uitvoeren door een professionele autoschadehersteller.

Hoeveel kost een bumper reparatie?

Voor het herstellen van een bumperdeuk met een maximale doorsnede van 15 cm, waarbij de lak van de bumper beschadigd is, hanteren wij een vast tarief van €459,-. Hierdoor heb je volledige duidelijkheid over de kosten. In het geval dat jouw auto metallic of parelmoer lak heeft, adviseren wij een extra procedure om kleurverschillen in de lak te voorkomen, bekend als "uitspuiten". Hiervoor rekenen we een bedrag van €100,- inclusief BTW per deel. Voor meer informatie over de exacte kosten van jouw specifieke situatie, kun je contact met ons opnemen. Er kunnen uitzonderingen zijn waardoor de prijs eventueel hoger zou uitvallen. Het desbetreffende schadeherstelbedrijf ligt dit graag toe.

Het laten herstellen wel of niet claimen bij jouw verzekeraar? 

Het is begrijpelijk dat je je afvraagt of het de moeite waard is om de bumper reparatie te claimen bij je verzekeraar. Over het algemeen is het aan te raden om schadeherstel niet te claimen bij je verzekeraar als de kosten niet veel hoger zijn dan je eigen risico. Het claimen van relatief kleine reparaties kan namelijk resulteren in een verhoogde premie en uiteindelijk duurder uitpakken dan wanneer je de reparatie zelf betaalt. Het is raadzaam om bij twijfel advies in te winnen bij je verzekeraar. 

FAQ

1. Kan een kunststof bumper gerepareerd worden?

Ja, kunststof bumpers kunnen vaak professioneel worden gerepareerd. Gespecialiseerde technieken kunnen worden toegepast om de deuk zorgvuldig te verwijderen en de bumper terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat.

2. Hoe lang duurt het om een bumper uit te deuken?

De duur van het uitdeuken van een bumper varieert afhankelijk van de omvang en complexiteit van de deuk. Kleine deuken kunnen meestal binnen enkele uren worden hersteld, terwijl grotere deuken mogelijk iets langer nodig hebben voor een nauwkeurige reparatie.

3. Is overspuiten van de kunststof bumper noodzakelijk na het uitdeuken?

Bij een kunststof bumper is het bijna altijd nodig om de herstelde plek te spuiten. Maar door het gebruik van moderne hersteltechnieken hoeft de bumper niet altijd helemaal gespoten te worden.

4. Hoe kunnen krassen op een bumper worden verwijderd?

Voor informatie over het verwijderen van krassen op een bumper verwijzen we je graag naar onze specifieke pagina over "Krassen op de Bumper".