Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Diepe kras

Het betreft een diepe kras van maximaal 20 cm. De kras noemen we "diep" wanneer de lak van je auto beschadigd is geraakt. 

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Diepe krassen verwijderen van auto 

Diepe krassen zijn een veelvoorkomend probleem voor autobezitters. Ze kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals onzorgvuldig parkeren, contact met scherpe voorwerpen of vandalisme. Ze zijn vaak duidelijk zichtbaar en kunnen zich op verschillende delen van de auto bevinden, zoals op deuren, bumper of motorkap. Het herstellen van diepe krassen is niet alleen belangrijk voor het esthetische aspect van je auto maar ook voor de waarde ervan. Daarnaast kunnen onbehandelde krassen leiden tot roestvorming.

Wanneer is een diepe kras een diepe kras?

Een kras waarbij de lak van de auto dusdanig is beschadigd dat de witte ondergrond zichtbaar is, noemen we een diepe kras. Een Auto heeft altijd meerdere “laklagen”, zoals een primer, kleurlaag en blanke lak. Om een diepe kras te vormen, moeten meerdere lagen beschadigd zijn. Hoe kom je hierachter? De witte ondergrond is zichtbaar en als je met je nagel over de diepe kras heengaat loopt je nagel vast op de kras. Vind meer informatie over ondiepe krassen hier.

Wat kost het verwijderen van een diepe kras van je auto?

We hanteren een vast tarief van 199 euro voor het verwijderen van een diepe kras (maximaal 20 cm). De exacte prijs kan eventueel variëren afhankelijk van de locatie, de omvang en de diepte van de kras. Als dit het geval is zal een specialist van het A.A.S. schadeherstelbedrijf waarbij je een afspraak maakt je precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Lees meer

Tarief inclusief BTW*

€ 199,-

Garantie

Op al onze reparaties heb je 4 jaar BOVAG garantie.

Heb je meer schade?

Dat is heel vervelend. Bereken de totale schade via onze online autoschade calculator en weet binnen een paar klikken waar je aan toe bent!

* Indien de auto voorzien is van metallic/parlemoer lak, raden wij een extra handeling aan om kleurverschil van de lak te voorkomen (zogenaamde uitspuiten). Kosten bedragen € 100,- inclusief BTW per deel.

Diepe krassen die zich bevinden op zogenaamde liggend delen zoals een kofferbakdeksel (model sedan), motorkap of dak kunnen helaas niet via deze methodiek hersteld worden.

** We willen je erop wijzen dat het altijd kan voorkomen dat bepaalde schade om uiteenlopende redenen niet kan worden hersteld binnen één dag of tegen de vaste prijzen die wij hanteren. De schadehersteller waarbij je een afspraak hebt zal je in dat geval precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Vind een A.A.S. Dagherstel® vestiging in de buurt

Bij A.A.S. Dagherstel® zijn 95 autoschadeherstelbedrijven aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wijkt je schade af van de schade zoals hierboven beschreven?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen
Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Klanten aan het woord

Gemeten via onafhankelijk onderzoeksplatform

Tevreden.nl

“ Dit was mijn eerste schade die netjes en heel goed herstelt is. Erg vriendelijke mensen en een snelle service. ”

geplaatst op 09-07-2024

“ Geweldig bedrijf, altijd hartelijke ontvangst. Zijn hier vaker geweest en heeft bij ons nooit tot teleurstelling geleid. Auto komt altijd tiptop terug en alles word geregeld. Leggen ook precies uit wat ze gaan doen.. ”

geplaatst op 09-07-2024

“ Uitstekend ”

geplaatst op 09-07-2024

“ Mijn ervaring met dit schadeherstelbedrijf is goed. Werken klantgericht en komen hun afspraken na. ”

geplaatst op 09-07-2024

“ Goed ”

geplaatst op 09-07-2024

Moet ik het herstel van de diepe kras wel of niet claimen bij mijn verzekeraar?

Het is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze geconfronteerd worden met een diepe kras op hun auto: moet ik het herstel wel of niet claimen bij mijn verzekeraar? Ons advies is om altijd de voorwaarden van je polis te controleren voordat je een beslissing neemt. In sommige gevallen kan het claimen van het herstel van een diepe kras leiden tot een verhoging van de premie of het verlies van no-claimkorting. Als de kosten van het herstel relatief laag zijn en je in staat bent om deze zelf te betalen, kan het verstandiger zijn om het herstel niet te claimen zodat je maandpremie niet omhoog gaat. Het is belangrijk om te overwegen of het indienen van een claim opweegt tegen de mogelijke financiële gevolgen op de lange termijn. Onze autoschadeherstelbedrijven denken uiteraard graag met je mee!

Hoe worden diepe krassen uit mijn auto verwijderd?

Er wordt vaak gedacht dat bij een kleine schade, zoals deze diepe kras op je auto, alsnog een groot deel van de auto opnieuw gespoten moet worden. Om de lakschade bij te werken is dit meestal niet nodig en volstaat het om alleen de plek van de diepe kras te herstellen en te spuiten. Dit is niet alleen veel sneller maar ook voordeliger én duurzamer. Deze methode van krassen verwijderen noemen we ook wel spotrepair.

Spotrepair 

De lakbeschadiging bijwerken doen we door het schuren van de plaats (ofwel “spot”) van de kras en we voorzien deze van een nieuwe grond- en laklaag en vaak nog een laag blanke lak. Vervolgens wordt de plek zorgvuldig opgepoetst en zie je helemaal niets meer van de schade!

De nadelen van zelf een diepe kras verwijderen

Indien je een diepe kras constateert, is het raadzaam om deze te laten verwijderen door een autoschadeherstelbedrijf. Zij beschikken over de juiste expertise en materialen om de kras op professionele wijze te behandelen. Als je zelf een diepe kras probeert te verwijderen, zijn er enkele voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden. Aan de ene kant kan het zelf verwijderen van de kras kosteneffectief lijken en je de mogelijkheid bieden om direct actie te ondernemen. Er zijn verschillende "scratch removers" op de markt die beweren krassen te kunnen verwijderen. Echter, het is belangrijk om te weten dat deze producten vaak niet zo effectief zijn als ze worden gepresenteerd. Het zelf verwijderen van een diepe kras kan leiden tot meer schade aan de autolak, vooral als je niet de juiste kennis en ervaring hebt. Er bestaat een risico dat je de kras verergert of andere delen van de auto beschadigt.

Onze vakmensen hebben de juiste vaardigheden, ervaring en apparatuur om de kras op een veilige en effectieve manier te behandelen. Ze kunnen de beschadigde lak herstellen en de kras vrijwel onzichtbaar maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen met betrekking tot het laten verwijderen van diepe krassen:

Kan je diepe krassen polijsten?

Diepe krassen kunnen meestal niet volledig worden verwijderd door alleen te polijsten. Het is vaak noodzakelijk om de beschadigde laklaag opnieuw te herstellen door middel van professionele technieken zoals spotrepair.

Hoe lang duurt het verwijderen van diepe krassen?

De duur van het verwijderen van diepe krassen kan variëren afhankelijk van de omvang en diepte van de kras. Over het algemeen is je auto binnen een dag weer klaar.

Is er kleurverschil zichtbaar na het herstellen?

Bij professioneel herstel van diepe krassen wordt er veel aandacht besteed aan het mengen van de lak om een perfecte kleurovereenkomst te bereiken. Hierdoor is er doorgaans geen zichtbaar kleurverschil na het herstellen van de diepe kras. Het resultaat is een naadloze en uniforme afwerking.