Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Beschadigde lichtmetalen velg

Het betreft schade aan je velg zoals een krasje. 

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Hoe ontstaat velgschade?

We hebben het bijna allemaal wel eens meegemaakt: dat onaangename geluid wanneer je te dicht langs de stoeprand rijdt tijdens het parkeren. En dan, alsof het geluid niet genoeg was, ontdek je de beschadiging op je lichtmetalen velg. In dit artikel duiken we dieper in op het fenomeen stoeprandschade en bespreken we hoe je het kunt herstellen. Of je nu dagelijks door de stad navigeert of af en toe een krappe parkeerplek moet trotseren, we begrijpen de ergernis die stoeprandschade met zich meebrengt. Naast stoepranden kunnen ook weersinvloeden en strooizout veroorzakers zijn van velgschade.

De kosten van het herstellen van velgschade

Het tarief voor het herstellen van een licht beschadigde lichtmetalen velg bedraagt 120 euro. Indien je ervoor kiest om alle vier de velgen te laten herstellen, wordt dit tarief verlaagd naar 440 euro, wat neerkomt op een korting van 40 euro. Wij willen je erop wijzen dat al onze reparaties worden gedekt door een BOVAG garantie van 4 jaar.

Lees meer

Tarief inclusief BTW*

€ 120,-

Garantie 

Op al onze reparaties heb je 4 jaar BOVAG garantie.

Heb je meer schade?

Dat is heel vervelend. Bereken de totale schade via onze online autoschade calculator en weet binnen een paar klikken waar je aan toe bent!

* Alleen lichte schade aan gespoten velgen kunnen wij via deze methodiek herstellen. Gepolijste velgen vallen hierbuiten. Heb je schade aan gepolijste velgen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld rechts.

Vind een A.A.S. Dagherstel® in de buurt

A.A.S. Dagherstel® is een coöperatie waarbij 95 autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wijkt je schade af van de schade zoals hierboven beschreven?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen
Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Klanten aan het woord

Gemeten via onafhankelijk onderzoeksplatform

Tevreden.nl

“ Fijne ervaring. Professioneel bedrijf, heldere communicatie, aardige medewerkers en mooi concept ”

geplaatst op 03-03-2024

“ Zeer goed fijne mensen houden je goed op de hoogte. ”

geplaatst op 03-03-2024

“ Geweldig geholpen ”

geplaatst op 02-03-2024

“ Prima ”

geplaatst op 02-03-2024

“ Het bedrijf heeft de schade prima afgehandeld. Na de intake werd een afspraak gepland voor de reparatie. Tijdens het proces kreeg ik netjes een mail met een update , omdat het langer zou gaan duren. Na afloop ontving ik een verslag met een... ”

geplaatst op 01-03-2024

Kun je stoeprandschade laten herstellen?

Ja, een lelijke beschadiging op de velg kan meestal worden hersteld als het oppervlakkige schades (zoals krasjes) aan een lichtmetaal gespoten velg betreft. Wanneer een gespoten lichtmetalen velg "in onbalans is", ofwel krom, kan onze herstelmethodiek en het opnieuw spuiten van de velg helaas niet altijd worden toegepast. We zullen in dit geval samen op zoek gaan naar een andere oplossing om alsnog de beschadigde velg te herstellen.

Waarom velgschade laten herstellen?

Het herstellen van velgschade is van essentieel belang om verschillende redenen. Allereerst heeft tijdig herstel een aanzienlijke invloed op de veiligheid van de banden en het algehele rijgedrag van het voertuig. Beschadigde velgen kunnen leiden tot trillingen wat de stabiliteit en controle van het voertuig kan aantasten. Daarnaast is het voorkomen van verdere schade een belangrijke overweging. Een kleine beschadiging aan de velg kan in de loop van de tijd verergeren door blootstelling aan elementen zoals vocht, vuil en corrosie. Dit kan uiteindelijk leiden tot grotere en duurdere reparaties of zelfs de noodzaak om de gehele velg te vervangen. Door tijdig te handelen en de velgschade te herstellen, kan deze verslechtering worden voorkomen en kunnen onnodige kosten worden vermeden. Een auto met goed onderhouden en herstelde velgen ziet er niet alleen beter uit, maar behoudt ook beter zijn waarde. Bij eventuele verkoop of inruil kan de staat van de velgen invloed hebben op de waardebepaling van het voertuig.

Hoe ziet het herstelproces eruit?

Licht krassen worden herstelt door eerst de banden van de velgen te verwijderen. Bij het herstellen van de velg wordt een klein stukje metaal van het oppervlak afgefreesd. Dit zorgt voor een egale afwerking, waarbij de krassen niet langer zichtbaar zijn. Frezen staat ook wel bekend als 'afdraaien' of 'velgen draaien'. Tijdens dit proces wordt je velg op een gespecialiseerde freesmachine geplaatst en rondgedraaid, terwijl een soort beitel met snijbewegingen zorgvuldig het oppervlak van de velg weer in optimale staat brengt. Deze freestechniek kan tevens worden toegepast na laswerkzaamheden. Daarna wordt de velg met blanke lak of kleur gespoten om de prachtige glans te herstellen. Iets diepere of grotere krassen kunnen vaak worden verholpen met spotrepair-technieken.

Let op: gepolijste lichtmetalen velgen kunnen wij niet via deze methodiek herstellen. Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging om te overleggen of de beschadigde velg hersteld kan worden. Twijfel je of je gespoten of gepolijste lichtmetalen velgen hebt, kom dan gerust even langs voor gratis advies.