Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Kleine deukjes verwijderen

Deukjes in auto kunnen ontstaan doordat er iets tegen je auto is aangekomen of je hebt bijvoorbeeld een paaltje geraakt. Het internet staat vol met tips hoe je zelf een deuk kan verwijderen. Toch raden we niet aan om zelf deukjes te verwijderen. Waarom? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Waarom je niet zelf deukjes uit je auto moet verwijderen 

Deukjes verwijderen met een haarföhn, uitdeukgereedschap of kokend water klinkt misschien verleidelijk. Met dit soort “doe-het-jezelf” methodes is de kans groot dat je meer schade creëert op de auto. Dat is natuurlijk erg zonde. Het kost je uiteindelijk meer geld (en tijd) dan nodig is. Het is verstandig om kleine deukjes in de auto professioneel te laten verwijderden.

Deukjes uit je auto laten halen door een specialist 

Het is belangrijk om een deukje zo snel mogelijk te laten herstellen. Naast dat het er misschien niet mooi uitziet, kan het deukje ook gaan roesten.Er zijn twee type deukjes: deuken zonder lakschade en deuken met lakschade.

 Deukjes zonder lakschade laten verwijderen 

Een deuk zonder lakschade kan worden hersteld door middel van uitdeuken zonder spuiten. Bij uitdeuken zonder spuiten wordt van binnenuit druk uitgeoefend op de deuk totdat de deuk helemaal verdwenen is. Het herstellen van een deuk zonder lakschade is meestal binnen 1 dag klaar. Elke deuk is verschillend. Het kan zijn dat een deuk zonder lakschade niet met deze methode herstelt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat de hersteller er met zijn gereedschap niet bij kan of dat de deuk op een handvat of vouwlijn zit.

Prijsopgave aanvragen

Wat kost het uitdeuken van een kleine deuk zonder lakschade?

De kosten van deuken verwijderen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de deuk of de locatie van het deukje Een deuk zonder lakschade kan al vanaf 75 euro hersteld worden.

Deukjes met lakschade laten verwijderen

Bij een deuk met lakschade wordt de deuk eerst hersteld door middel van spotrepair. Tegenwoordig hoeft gelukkig niet meer de hele auto gespoten te worden als er lakschade is. Met spotrepair wordt alleen het deel waarop schade zit hersteld en opnieuw gespoten. Het herstellen van deukjes met lakschade is altijd duurder dan deukjes zonder lakschade. Dit komt doordat er veel meer werk nodig is én het deel van de auto waarop de schade zit wordt opnieuw gespoten.. De lak is prijzig en het spuiten kost arbeid.

Verzekering 

Wel of niet een kleine schade claimen? Als je allrisk (volledig casco) verzekerd bent kan de verzekering de kosten dekken.  Het is belangrijk te bekijken hoeveel schadevrije jaren deze claim gaat kosten en wat dit doet met je maandelijkse premie. In de meeste gevallen is het verstandig om een kleine schade uit eigen zak te betalen.

Heeft iemand anders het deukje veroorzaakt? Verhaal dan de kosten op de tegenpartij. In dit geval wordt de schade namelijk betaald door de verzekering van de persoon die de schade heeft veroorzaakt. Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan bij de dichtstbijzijnde vestiging. We helpen je graag van je deukje af.