Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Krassen wegpoetsen

De wasstraat, sleutels, een takje of steentje op de weg. Een krasje zit in een klein hoekje. Hoe zuinig je ook op je auto bent, het kan helaas gebeuren dat je een krasje op je auto krijgt. Dat is erg vervelend. Wij helpen je graag hier vanaf. Zo rijd je weer snel rond met een krasvrije auto!

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Krassen wegpoetsen

Om een krasje weg te poetsen moeten we eerst bepalen om wat voor soort kras het gaat. Er zijn twee soorten krassen; diepe krassen en ondiepe krassen. Bij ondiepe krassen is de lak van de auto niet beschadigd en kan de kras worden “weggepoetst”. In tegenstelling tot een ondiepe kras is bij een diepe kras de lak wel beschadigd. Door met je nagel over de kras heen te gaan kun je bepalen of het om een diepe of ondiepe kras gaat. Loopt je nagel vast op de kras? Dan hebben we maken met een diepe kras. Het internet staat vol met tips hoe je zelf een krasje kan wegpoetsen. Ondiepe krassen zou je kunnen verwijderen met een autolakstift. Wij adviseren om de kras te laten verwijderen door een professional om te voorkomen dat je zelf meer krassen veroorzaakt. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn. Wij garanderen dat je na herstel niks meer ziet van de kras. Om krassen te voorkomen kun je zelf regelmatig de auto een goede wasbeurt geven en wax aanbrengen.

Prijsopgave aanvragen

Krassen polijsten auto

Polijsten  is de vakterm die wordt gebruikt voor het wegpoetsen van lichte krassen op een auto. Polijsten houdt in dat met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak wordt geschuurd. Hierdoor komt een nieuwe gladde laag tevoorschijn en is de kras helemaal verdwenen.

Voordelen polijsten  

  • Na het polijsten is niet meer te ontdekken waar de kras zat. De lak ziet er weer uit als nieuw.
  • Door polijsten wordt de glans langer behouden op je auto.
  • Krassen wegpoetsen hoeft niet duur te zijn. Polijsten kan al vanaf 40 euro.
  • Het herstel duurt niet lang.

Nadelen polijsten

  • Polijsten kan niet worden gebruikt bij diepe lakschade waar alle laklagen zijn beschadigd.

Krassen wegpoetsen auto

Zoals eerder vermeld adviseren we om  krassen weg te laten poetsen bij een autoschadeherstelbedrijf. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit, besteed je niet onnodig veel tijd en geld en loop je niet het risico de auto juist meer te beschadigen. Wat kost een kras wegpoetsen nu eigenlijk?

  • Een ondiepe kras van maximaal 20 cm waarvan de lak niet is beschadigd kost 40 euro.
  • Een diepe kras waarbij de lak wel is beschadigd moet eerst worden hersteld en wordt vervolgens voorzien van een nieuwe grond- en laklaag. De kosten van een diepe kras van maximaal 20 cm zijn 199 euro.