Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Lakschade herstellen

Hoe zuinig je ook op je auto bent, elke auto loopt wel eens lakschade op. Soms zie je het direct zitten maar soms moet je er ook iets beter voor kijken. Het is fijn om dit zo snel mogelijk te herstellen zodat je auto er weer mooi bij rijdt. 

Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Bij A.A.S. Dagherstel® herstellen wij lakschade binnen één dag en soms voor een vaste prijs. Vraag geheel vrijblijvend een prijsopgave aan via onze website of bekijk onze menukaart  met vaste prijzen. 

Lakschade auto herstellen

Lakschade kan door verschillende oorzaken ontstaan. Lakschade herstellen is niet alleen fijn voor het oog maar is ook noodzakelijk. Als je te lang wacht met het herstel van de lakschade kan dit lijden tot roestplekken en verkleuringen. Onze schadeherstelbedrijven weten met lakschade wel raad. A.A.S. heeft schadeherstelbedrijven door heel het land. Zoek een vestiging bij jou in de buurt voor lakschade reparatie.

Prijsopgave aanvragen

Lakreparatie auto

Lakschade is schade aan de laklaag van je auto. Lakschade kan ontstaan door bijvoorbeeld hagel, vandalisme of losliggende steentjes. Autolak is opgebouwd uit drie lagen. De eerste laag is de grondlaag, deze laag beschermd tegen roest. Daarna komt de kleurlaag en als laatste de blanke lak (of ook wel coating), deze laag beschermt tegen vuil van buitenaf. De reparatietechniek is afhankelijk van het soort lakschade: gaat de beschadiging door alle laklagen heen of alleen door de bovenste coating.

Polijsten

Als alleen de bovenste coating is beschadigd wordt de hersteltechniek polijsten gebruikt. Bij deze techniek wordt met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak geschuurd. Hierdoor komt er een nieuwe gladde laag tevoorschijn en is de kras verdwenen.

Voordelen polijsten  

  • Na het polijsten ziet de lak er weer uit als nieuw. De glans wordt langer behouden op je auto.
  • Polijsten is een goedkope optie om je auto weer lakschade vrij te maken. Dit kan al vanaf 40 euro.
  • Het herstellen duurt niet lang.

Nadelen polijsten

  • Polijsten kan niet worden gebruikt bij diepe lakschade waar alle laklagen zijn beschadigd.

Lakschade reparatie

Spotrepair

Als alle laklagen zijn aangetast wordt de methode spotrepair gebruikt. Bij spotrepair wordt alleen het gedeelte waar de kras zit hersteld.

Voordelen spotrepair

  • Je bent je auto maar 1 dag kwijt.
  • Het is goedkoper dan regulier schadeherstel. We herstellen namelijk alleen de “spot” en niet de gehele auto.
  • Het is milieuvriendelijker dan regulier schadeherstel omdat we alleen de spot herstellen en daardoor de auto niet in een spuit-/droogcabine hoeven te spuiten.

 Nadelen spotrepair

  • Bij sommige lakken en kleuren is een extra handeling nodig om kleurverschil te voorkomen. Dit kan voor een meerprijs zorgen. We bespreken dit natuurlijk altijd voorafgaand aan het herstel zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Spotrepair kan helaas niet toegepast worden op de motorkap, het dak en bij sommige auto’s (type sedan) de kofferbakdeksel.

Lakschade

Lakschade auto zelf herstellen

Het internet staat vol met tips om lakschade zelf te herstellen. Dit kan aantrekkelijk zijn om te doen, maar wanneer je niet de juiste kennis hebt kan je juist extra schade creëren. Ben je liever ervan verzekerd dat het in 1 keer mooi en secuur is hersteld?  Ga dan naar een vestiging bij jou in de buurt om de lakschade door een vakman te laten herstellen.

Lakschade auto herstellen kosten

De kosten van lakschade kunnen variëren. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte en diepte van de lakschade. Wil je weten waar je aan toe bent, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan bij een A.A.S. schadeherstelbedrijf bij je in de buurt om je lakschade te laten herstellen.