Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Frustraties op de weg

Iedereen heeft ze: wegfrustraties. Je zit uren per week in de auto en dan zijn er weggebruikers die jou enorm kunnen frustreren, maar wat doen ze dan eigenlijk?

Iedereen heeft ze: wegfrustraties. Je zit uren per week in de auto en dan zijn er weggebruikers die jou enorm kunnen frusteren, maar wat doen ze dan eigenlijk? Je bent absoluut niet de enige, wij hebben ze ook. Hier volgen 5 veelvoorkomende frustraties die niet alleen het bloed onder je nagels vandaan halen maar ook nog eens onveilig zijn!

1. Bumperkleven: je kent het wel, je rijdt op de snelweg en ineens (want ja, ze zijn er altijd ineens) zit er een mede weggebruiker bij jou op de achterbank. Althans, niet letterlijk natuurlijk, maar ze zitten zo vlak achter je dat wanneer je zou remmen ze wel degelijk op de achterbank zouden zitten. Naast dat bumperkleven vervelend weggedrag is, is dit vooral erg onveilig. Vergeet ook niet dat er een boete staat op bumperkleven en dat jonge bestuurders zelfs strafpunten kunnen krijgen op hun beginnersrijbewijs. De ANWB benoemt 5 redenen waarom men bumper kleeft, check ze hieronder!

2. Zo snel mogelijk invoegen op de snelweg. Je rijdt op de snelweg en moet snel uitwijken of hard remmen want er voegt iemand met lage snelheid in. Dit is een gevaarlijke situatie die voorkomen had kunnen worden wanneer gebruik werd gemaakt van de volledige invoegstrook. Een invoegstrook heeft namelijk een bepaalde lengte die ervoor zorgt dat jij als automobilist voldoende tijd hebt om op snelheid te komen. Rij je de file in terwijl je wilt invoegen? Ook dan is het belangrijk de volledige invoegstrook te gebruiken. Pas wel je snelheid aan want invoegen tussen langzaam rijdende auto’s doe je niet met een snelheid van 100 km/per uur.

3. Voorrang nemen, in plaats van krijgen. Je rijdt in een zone waar je voorrang moet verlenen aan weggebruikers die van rechts komen. Ondanks dat je als weggebruiker van rechts voorrang moet krijgen is het wel zo fijn én veilig dat je wacht totdat je deze voorrang ook krijgt en niet alvast neemt zonder te kijken of er verkeer van links aankomt.

4. Onnodig links rijden op de snelweg met een lage snelheid. Je rijdt lekker op de cruisecontrol, het is rustig op de weg maar ineens stuit je op een auto die links rijdt met een snelheid van 100 km per uur, op een stuk waar je 130 km per uur mag rijden. Niemand om in te halen en geen voorligger. Waarom? Wij hebben geen idee, maar frustrerend is het zeker!

5. Weggebruikers die meer met hun smartphone bezig zijn dan met autorijden. Dit kan niet alleen zorgen voor irritaties maar is ook nog eens heel onveilig! Moet je iemand bellen? Doe dit dan handsfree. Wil je iemand appen? Doe dit voordat je gaat rijden of stop op een daarvoor bedoelde plaats en voorkom dat je iets hebt gemist en daardoor een ongeluk veroorzaakt. 

A.A.S. is partner van Veilig Verkeer Nederland.

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!