Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Het is herfst!

Regen, wind, mist en een laagstaand fel zonnetje zorgen in de herfst regelmatig voor ongelukken en files. Hoe ga je voorbereid en uitgerust de weg op?

Regen, wind, mist en een laagstaand fel zonnetje zorgen in de herfst regelmatig voor ongelukken en files. Daarnaast is het ook later licht en eerder donker waardoor je regelmatig in het donker de weg op gaat. Het is dus van belang om als automobilist voorbereid én vooral uitgerust de weg op te gaan omdat er meer van je gevraagd wordt.

Ga voorbereid de weg op in de herfst

Uitgerust de weg op

Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) zit de helft van alle bestuurders wel eens vermoeid achter het stuur. Vermoeid in de zin van: je valt bijna in slaap. Dit betekent een grotere kans op ongelukken. Je reactiesnelheid neemt af, je rijdt eerder te hard en je bent sneller geneigd om door rood te rijden.

Vermoeidheid is de oorzaak van 1 op de 5 ernstige auto-ongelukken. Hoe voorkom je dit? Het beste medicijn is een powernap inlassen van 20 minuten. Helaas is hier vaak geen tijd voor. Je muziek wat harder zetten of het drinken van een kop koffie helpen ook om je vermoeidheid even tegen te gaan.

Ga voorbereid de weg op in de herfst

Tips om scherp, uitgerust en voorbereid de weg op te gaan

Ze lijken wellicht zo simpel en vanzelfsprekend, en toch delen we ze graag met je.

1. Leg een zonnebril in de auto die je op kunt zetten bij een laagstaand zonnetje.

2. Slaap minimaal zes uur voordat je in de auto stapt.

3. Zet je verwarming niet al te hoog. De warmte maakt je vermoeid.

4. Laat je auto op tijd checken door een autobedrijf: hoe staat het met je ruitenwissers, heb je nog voldoende vloeistoffen, hoe is de staat van je banden en werkt je airco nog naar behoren?

5. Maak je een lange rit? Las dan om de twee uur een kwartiertje pauze in of wissel, indien mogelijk, van bestuurder.

Ga voorbereid de weg op in de herfst

Autoschade opgelopen?

Met 87 vestigingen door heel Nederland zit er bijna altijd wel een A.A.S. Dagherstel® vestiging in de buurt. Zoek eenvoudig de dichtstbijzijnde vestiging door je postcode of plaatsnaam in te vullen.

Zoek een vestiging

Samenwerking Veilig Verkeer Nederland

A.A.S. Dagherstel® is een label van A.A.S. Schadeherstel. A.A.S. is partner van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Samen met VVN wil A.A.S. de betrokkenheid van verkeersdeelnemers verhogen wat betreft verkeersveiligheid. 

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!