Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Omgaan met agressie in het verkeer

Hoe ontstaat agressie in het verkeer? En hoe ga je ermee om? In de documentaire Martijn is Boos vertellen verschillende weggebruikers en experts hierover.

Boos zijn in het verkeer levert niets op maar kost veel

Op de ‘Dag van de verdraagzaamheid’ uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1995* lanceert Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met A.A.S. Schadeherstel de roadmovie ‘Martijn is boos’ over agressie in het verkeer. A.A.S. Schadeherstel is al jaren trotse partner van Veilig Verkeer Nederland en vindt agressie in het verkeer een belangrijk thema om onder de aandacht te brengen.

Een aantal feitjes over agressie in het verkeer

Bij 95% van alle verkeersongelukken is menselijk falen de oorzaak. De economische schade van verkeersonveiligheid kost ons jaarlijks als maatschappij €14 miljard**. Om nog maar niet te spreken van het menselijk leed, dat niet in geld is uit te drukken. Agressie op de weg is in deze tijd geen zeldzaamheid. Tussen 2015 en halverwege 2018 steeg het aantal boetes voor huftergedrag met bijna 67%, zo berekende het AD op basis van cijfers van het CJIB. Veilig Verkeer Nederland leverde een bijdrage aan een roadmovie over agressie tijdens verkeersdeelname. De webdocu onderzoekt de verandering die sommige mensen ondergaan op het moment dat zij in de auto stappen. Agressie in het verkeer wordt door veel mensen ervaren als een probleem, zelfs meer dan het probleem van files (Zandvliet, 2009).

Martijn is boos

Hoe ontstaat agressie in het verkeer? En hoe ga je ermee om? In de documentaire Martijn is Boos vertellen verschillende weggebruikers en experts hierover. Vanaf 16 november is de documentaire te bekijken.

Bekijk Martijn is boos

Omgaan met agressie in het verkeer: 5 tips!

Gelukkig rijden de meeste bestuurders ontspannen. Maar hoe blijf je relaxed als iemand je de pas afsnijdt, geen richting aangeeft of aan het bumperkleven is? Veilig Verkeer Nederland geeft je vijf tips! 

Bekijk de tips!

Samenwerking Veilig Verkeer Nederland

A.A.S. Dagherstel® is een label van A.A.S. Schadeherstel. A.A.S. is partner van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Samen met VVN wil A.A.S. de betrokkenheid van verkeersdeelnemers verhogen wat betreft verkeersveiligheid. 
* Jaarlijks is 16 november de 'Internationale Dag van de Verdraagzaamheid' (International Day for Tolerance). Deze dag werd in 1996 ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties als vervolg op het door de UNESCO uitgeroepen 'Jaar van de Verdraagzaamheid' in 1995

**Verkeersveiligheid een nationale prioriteit 6 april 2017 https://www.swov.nl/sites/default/files/bestanden/pdf/manifest_verkeersveiligheid2017.pdf

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!