Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

"Onze klanten weten: het komt goed"

Interview met mede-eigenaar Wik Legdeur van de nieuwe vestiging A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Oosterhout.

Dat zegt Wik Legdeur, eerst werkzaam bij A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Waalwijk en vanaf heden bedrijfsleider en mede eigenaar van de nieuwe vestiging in Oosterhout. Half mei opent deze nieuwe vestiging haar deuren.

“Autoschade is heel vervelend en kan stress opleveren. Wij begrijpen dat als geen ander en nemen daarom alles uit handen”. Inmiddels is dit de derde vestiging van het oorspronkelijke Waalwijkse familiebedrijf. Wij hebben het met Wik over deze nieuwe vestiging en hoe zij voorbereid de toekomst tegemoet gaan.

A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade Oosterhout
Het nieuwe pand van A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Oosterhout

Wik, om maar met de deur in huis te vallen, je bent nog zo jong (27 red.). Hoe is het je gelukt om op deze leeftijd niet alleen bedrijfsleider, maar ook mede-eigenaar van een autoschadebedrijf te zijn?
Op vijftienjarige leeftijd ben ik bij Hans van Mierlo Autoschade in Waalwijk begonnen met een snuffelstage van 10 weken. Daarna ben ik nog een ruime tijd werkzaam geweest als schoonmaker op de zaterdagen. Als klein mannetje wilde ik altijd al veel over auto’s weten en was mijn droom ooit een eigen autobedrijf te starten. Na mijn technische studie op het MBO heb ik ruim 3 jaar ervaring opgedaan bij een dealergarage. Al die tijd ben ik op zaterdag werkzaam geweest bij Hans van Mierlo. Hier kreeg ik van Edgar (van Mierlo, eigenaar), de kans om fulltime te komen werken bij het familiebedrijf én kreeg ik ook de kans door te studeren op het HBO. Nadat ik mijn studie bedrijfspsychologie 2 jaar geleden heb afgerond kwam toch steeds die droom van een eigen autobedrijf weer in mij op en dit heb ik met Edgar besproken. Hoe tof is het nu dat ik van hem de kans krijg als mede ondernemer zijn familiebedrijf verder uit te bouwen in Oosterhout?!

Dat is een hele mooie kans die Edgar je heeft geboden, klinkt als een goede werkgever?
Ik zie Edgar als een ervaren ondernemer die goed is voor zijn personeel én voor zijn klanten. Het is niet voor niets dat zijn medewerkers al jaren bij hem in dienst zijn. Deze lijn gaan we uiteraard voortzetten in Oosterhout.

Team A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade Oosterhout
Het team van A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Oosterhout

Oosterhout is de nieuwe locatie van jullie nieuwe vestiging. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
In Oosterhout waren nog maar een paar autoschadebedrijven en wij menen dat daar nog ruimte is voor een extra bedrijf. Deze kans wilden en konden we niet onbenut laten.

En wat onderscheidt jullie van de rest?
We gaan werken met zogenaamde all-in-one cabines die we onder andere gaan gebruiken voor onze A.A.S. Dagherstel schades. Je kunt deze cabines ook wel vergelijken met een cocon: je rijdt de auto erin en die komt er pas uit wanneer hij klaar is. Hierdoor kunnen we sneller werken, waardoor we eerder klaar zijn (vaak binnen één dag) en dat merken klanten aan de scherpe vaste prijzen voor kleine schades. Zo laat je een parkeerdeukje al herstellen voor slechts € 75,- en een krasje voor € 40,- *.

Dat klinkt goed! Jullie gaan ook voorop lopen wat betreft duurzaamheid. Kun je daar iets over vertellen?
De vestiging in Oosterhout zal niet verwarmd gaan worden met gas maar door kachels die gestookt worden op biomassa. Daarnaast willen we in de toekomst ook zonnepanelen aanbrengen op het dak om volledig zelfvoorzienend te worden. Ook in de producten die we gebruiken, lopen we voorop op het gebied van duurzaamheid.

En tenslotte: wat zijn je ambities?
In Waalwijk staat klanttevredenheid heel hoog in het vaandel. En dat zie je aan de cijfers waarmee onze klanten ons beoordelen (klanttevredenheidsscore 2019 1e kwartaal 9,1 red). We gaan natuurlijk in Oosterhout proberen dit te overtreffen, grapt Wik. Dat is natuurlijk flauwekul, we kunnen nog zoveel van elkaar leren. Dat is ook een groot voordeel van zo’n familiebedrijf: we staan allemaal voor hetzelfde doel: klanten helpen en het vertrouwen verdienen dat het allemaal goed komt. Want dat garanderen we!

A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Oosterhout is vanaf 1 mei 5 dagen per week geopend van 8 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds. Op dit moment zoeken zij nog een plaatwerker die ook dé-/montage werkzaamheden kan verrichten. Interesse? Kijk op hansvanmierlo.nl voor meer informatie.

*Bekijk hier een overzicht van al onze diensten en prijzen.

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!