Klanttevredenheid
8.9
tevreden.nl

Waarschuwingslampjes in je auto – deel 1

Wat betekenen al die lampjes in mijn auto? Een vraag die veel automobilisten zichzelf stellen. Wij behandelen ze stuk voor stuk!

Iedere auto heeft ze, waarschuwingssymbolen. Soms om een actie van jezelf aan te duiden, soms puur informatief en soms ook omdat er een probleem is met je auto. Maar wat betekenen al deze symbolen eigenlijk? Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60 procent van de Nederlandse automobilisten niet weet wat de verschillende symbolen betekenen en wanneer je nou eigenlijk moet stoppen met rijden omdat dit onveilig is. In deze 4-delige serie gaan we alle symbolen stuk voor stuk toelichten.

Let op: er zijn merk gebonden symbolen. Het kan dus voorkomen dat niet alle symbolen in deze 4-delige serie aan bod komen.

Informatieve symbolen

In dit eerste deel gaan we het hebben over de informatieve symbolen. Symbolen die niet een acuut probleem aanduiden maar jou informatie geven over invloeden van buiten je auto, maar ook informatie geven over je eigen auto zoals wanneer het weer tijd is voor onderhoud of wanneer de remblokken vervangen moeten worden.

Waarschuwingslampjes - deel 1

1. Indicator die aangeeft dat de koppeling ingetrapt moet worden.
2. Indicator die aangeeft dat het rempedaal ingetrapt moet worden.
3. De bandenspanning is laag, tijd om de banden te voorzien van extra lucht!
4. De buitentemperatuur is onder de 4 graden gezakt, zet de (stoel)verwarming maar lekker aan!
5. Rij je in een dieselwagen? Dit geeft aan dat de dieselmotor aan het voorgloeien is. Voorgloeien is eigenlijk het voorverwarmen van de dieselmotor. Bij nieuwere dieselauto's is dit vaak niet meer nodig. 
6. Je auto is toe aan een servicebeurt.
7. De ruitenwisservloeistof is bijna op, tijd op bij te vullen!
8. Het start-stop systeem is in- of uitgeschakeld.
9. De remblokken zijn versleten, probeer ze zo snel mogelijk te laten vervangen.

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!